Aktivnosti Medžlisa IZ-e Prnjavor

Datum objave: 18 May 2020
Vijesti

U subotu 16.05.2020./23. ramazana 1441 h.god., koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam u Medžlisu Islamske zajednice Prnjavor, Merima Čelenka je zajedno sa učenicama Elči Ibrahim pašine medrese, Aminom Bećirević i Džaja Lejla, posjetila najstarije džematlijke u svih šest naših džemata: Prnjavoru, Babanovcima, Konjuhovcima, Mravici-Galjipovcima, Lišnji i Puraćima.

Najstarija džematlijka je Nejra Halilović u džematu Prnjavor koja ima 98. godina. Tokom obilaska najstarijim džematlijkama su uručeni i prehrambeni paketi. Ova ramazanska aktivnost našeg odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam prepoznata je i pomognuta od strane Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Muftijstva banjalučkog.

Allaha dž.š., molimo da obilato nagradi one koji su pomogli ovu aktivnost, a našim džematlijkama podari zdravlja i lijepa života. Amin! Dan ranije u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a uz koordiniranje Muftijstva banjalučkog preuzeto je, raspoređeno i podijeljeno 20 zajedničkih paketa Rijaseta i BBI Banke.