Obilježena godišnjica stradanja Mrkonjićana u Oborcima

Datum objave: 13 Sep 2020
Vijesti

Dana 13. 09. 2020. godine (nedjelja), sa početkom u 12 sati u Oborcima, obilježena je godišnjica stradanja Mrkonjićana u Oborcim, a kasnije u 16sati i 30 minuta proučen je mevlud i kelime-i-tevhid u Hamidija džamiji u Mrkonjić Gradu.

U znaku sjećanja, kao spomen njima, a poruka nama, uprilićen je vjerski program. Obilježavanju su prisustvovali mnogobrojni vjernici, između ostalog porodice šehida, uvaženi Muftija banjalučki, Nusret ef. Abdibegović, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Mrkonjić Grad, mr. Mufid ef. Huskić, predsjednik Medžlisa islamske zajednice Mrkonjić Grad, Šaćir Spahić, zamjenik predsjednika logoraša Bosne i Hercegovine, Sakib ef. Began, glavni imam MIZ Donji Vakuf, Amir ef. Čavak, Haris ef. Mekić, mjesni imam džemata Oborci, Bejzad ef. Mehić, Enver ef. Žužo.

Na mezajru u Oborcima proučen je Jasin, zikr i kelime-i-tevhid, te su se prisutnima obratili glavni imam Medžlisa islamske zajednice Mrkonjić Grad, mr. Mufid ef. Huskić i Muftija banjalučki, mr. Nusret ef. Abdibegović, koji je na kraju proučio i dovu.