Mevlud u Bosanskoj Dubici

Datum objave: 03 Dec 2017
Vijesti

Piše: Nedim Botić

Nakon jučerašnje tradicionalne školske priredbe "Poslanik - najbolji učitelj" održane u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Bosanskoj Dubici, koju su izvela djeca-polaznici nastave islamske vjeronauke, sinoć je u džematu Polje održan prigodan mevludski program.

Odnedavni novi imam ovog džemata Merzuk ef. Kozlić je u kratko vrijeme uspio animirati mektebsku djecu i pripremiti jako lijep program koji su djeca izvela u večeras prepunoj džamiji.

Glavni imam MIZ-e Bosanske Dubice mr. Safet ef. Beganović se na početku zahvalio IZ u Norveškoj koja financijski sponzorira školsko takmičenje već par godina i istakao važnost ovakvih skupova i manifestacija u duhu našeg opstanka na ovim prostorima.

Poseban gost je bio muftija banjalučki dr. Osman ef. Kozlić koji je održao nadahnuto predavanje, te djeci koja su učestvovala na mektebskim takmičenjima na nivou muftijstva i Rijaseta podijelio prigodne nagrade.

Pored muftije, svojim prisustvom su program uveličali prof. Haris ef. Ahmić, glavni imam MIZ-e Bosanska Kostajnica te mr. Miralem ef. Avdić, imam džemata Kotor iz Kotor Varoši.

Svu djecu koja su izvodila program džematlije su nagradile novčano i poklonima i time im dali dodatni elan da budu dobri učenici kako u mektebu tako i u školi.

"Bože milosni, i mi u Bosni, i mi u povratničkoj Dubici, mevlud Miljeniku Tvome učimo".