Predsjednik tarikatskog centra posjetio muftiju banjalučkog

Datum objave: 15 Jul 2022
Aktuelnosti

U petak 15. jula 2022. godine prof. dr. Ćazim Hadžimejlić, predsjednik tarikatskog  centra (šejhu-l-mešaih), posjetio je Muftijstvo banjalučko u sklopu svojih redovnih posjeta muftijstvima. U pratnji šejha Hadžimejlića bio je i Hajrudin Džaka, sekretar tarikatskog centra.

U jednosatnom razgovoru muftija banjalučki mr. Nusret-ef. Abdibegović između ostalog izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom, upoznao je šejha Hadžimejlića sa vjerskim stanjem i aktivnostima, te tarikatskim djelovanjem na području Muftijstva banjalučkog.

Muftija Abdibegović je posebno izrazio zahvalnost predsjedniku tarikatskog centra na podršci i što prati Muradiju sa svojim šejhovima i dervišima, te je izrazio želju da podrže održavanje Muradije i naredne godine.

Šejh Hadžimejlić se zahvalio na toplom dočeku, te je istaknuo dobru suradnju tarikatskog centra i Muftijstva banjalučkog. Pored toga, šejh Hadžimejlić je kazao da postoji volja i želja, a svakako i radi potrebe, da se obnovi tekija čije postojanje u Banjoj Luci je evidentirano u dokumentima.