Reisul-ulemu posjetio muftija Abdibegović

Datum objave: 13 Sep 2022
Aktuelnosti

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je u svom uredu primio muftiju banjalučkog Nusret-ef. Abdibegovića.

Muftija Abdibegović je ovom prilikom obavijestio reisul-ulemu da uskoro stiče uslove za penziju, te da je do kraja njegova mandata ostalo nešto malo više od godinu dana. Reisu-l-ulema je ovu informaciju primio k znanju i muftiji dao podršku u njegovom radu, te mu zahvalio na dosadašnjoj službi unutar Islamske zajednice i doprinosu koji je dao njenom razvoju.

Muftija je informirao reisul-ulemu o aktivnostima i stanju u Muftijstvu banjalučkom i Medresi "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić".

- Rad Medrese odvija se nesmetano i planiranom dinamikom - kazao je muftija Abdibegović.

Na sastanku je razmotrena mogućnost da se povećaju plaće uposlenicima Medrese, imajući u vidu da su njihove plaće značajno manje od plaća ostalih prosvjetnih radnika koji rade u državnim školama.

Muftija je također informirao reisul-ulemu o potrebi da se angažira sekretar u Muftijstvu banjalučkom, jer se ukazala potreba za njim zbog prerasporeda uposlenika na druga radna mjesta, te su se usaglasili da bude raspisan konkurs za to radno mjesto.

Rijaset će uložiti maksimalan trud da se rad na području Muftiluka banjalučkog odvija nesmetano i da se dodatno unaprijedi.

Inače, muftija Nusret-ef. Abdibegović uživa veliko povjerenje reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića.

(Preporod.info)