Redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva banjalučkog: Zahvalnost građanima za učešće u akciji

Datum objave: 16 Feb 2023
Aktuelnosti

Redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva banjalučkog održana je danas pod predsjedavanjem muftije banjalučkog mr. Nusret-ef. Abdibegovića.

Sjednici su prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva banjalučkog kao i glavni imami sa područja Muftiluka banjalučkog.

Na sjednici je razgovarano o aktivnostima između dvije sjednice, zatim je prezentirana fetva o pravima i obavezama supružnika.

Također, razgovarano je o predstojećim pripremama za ramazan, te organizaciji takmičenja polaznika mektepske pouke, kao i takmičenja iz Islamske vjeronauke na svim nivoima.

Pored toga, konstatovano je da su izbori u Islamskoj zajednici za područje Muftiluka banjalučkog uspješno realizirani i uspješno provedeni, te su utvrđeni datumi održavanja skupština Medžlisa Islamske zajednice.

Muftija banjalučki ovom prilikom je posebnu zahvalnost iskazao svim vjernicima i građanima, koji su se u velikom broju odazvali pozivu Rijaseta i učestvovali iznad očekivanja u sergijama, dobrovoljnim prilozima, za pomoć nastradalima u zemljotresu u Turskoj, što je znak njihove solidarnosti, empatije i želje da se bratskom turskom narodu olakša iskušenje kroz koje prolaze.

(Preporod.info)