Svečanost povodom mjeseca mevluda

Datum objave: 24 Dec 2019
Vijesti

Osmu godinu zaredom, u kontinuitetu povodom rođenja poslanika Muhammeda a.s., u OŠ: "Sveti Sava" u Bosanskoj Dubici, održava se program "Poslanik Muhammed a.s. najbolji učitelj". Učešće u obilježavanju svečanosti uzeli su svi polaznici islamske vjeronauke u osnovnoj skoli.

Pored takmičarskog dijela, program je sadržavao igrokaze, ilahije i kaside, kao i svečani dio uručivanja prigodnih nagrada i poklona.

Svečanosti je prisustvovao izaslanik banjalučkog muftije mr. Nusreta-ef. Abdibegovića, rukovodilac službe za Vjerska pitanja mr. Muris-ef. Spahić, koji je prenio selame od muftije i čestitke na organizaciji, te pohvalno ocjenio ovaj vid rada sa djecom u osnovnoj školi. Svečanosti je prisustvovao direktor Bogdan Marelj, koji nesebično daje podršku ovakvim aktivnostima.

Za ukupnu organizaciju pobrinuo se Medžlis Islamske zajednice Bosanska Dubica, na čelu sa glavnim imamom mr. Safet-ef. Beganovićem, koji je i vjeroučitelj u spomenutoj školi. Sponzor ovogodišnje manifestacije kao i ranijih godina je Islamska zajednica Bošnjaka u Norveškoj, na čemu im se ovom prilokom zahvaljujemo.